Flinga za bilješke tijekom tečaja

Aktivno sudjelovanje u radu ne ostavlja puno vremena za bilješke. Za brzo bilježenje aktivnosti tijekom dana, neku vrstu podsjetnika koji ću pregledati na kraju dana ali i nakon što tečaj završi, odabrala sam digitalni alat Flinga. Ovo je ujedno i prilika detaljnije istražiti mogućnosti koje nudi alat kojeg sam koristila tek nekoliko puta ali nikada u ovu svrhu. 

Flinga je besplatan alat i treba se samo registrirati a onda nudi dvije mogućnosti korištenja: Flinga Whiteboard i Flinga Wall. Za dodavanje bilješki o radu na tečaju odabirem Flinga Wall - https://flinga.fi/

U postavkama odabirem da svaki sudionik može uređivati samo svoje bilješke da bih mogla urediti pojedinu bilješku ako se nečega sjetim nakon što je objavim. Nakon pisanja zadnje bilješke mogu promijeniti postavke da nitko više ne može pisati po zidu nego ga samo pregledavati. 

Bilježenje je jednostavno. Jednim pogledom mogu obuhvatiti sve bilješke. Kada odaberem opciju "grid", izgledaju kao zalijepljenje post-it poruke na ploči. Različite boje mi pomažu odvojiti sadržaje različitih dana - svaki dan biram različitu boju bilješki i sve bilješke toga dana pišem na porukama iste boje. Mogu dodavati slike i podijeliti svoj zid s drugim ljudima. 

Ne sviđa mi se što ne mogu razmiještati bilješke po zidu, niti ih grupirati osim u dva omogućena načina - u mrežu i sve u jedan stupac te odabrati hoće li se prikazivati od najstarije do najnovije ili obrnuto. Ne mogu naknadno umetnuti sliku između bilješki s povezanim tekstom. Mogu je dodati samo na kraj jer poruke uvijek ostaju objavljene redoslijedom kojim su napisane. 




Flinga je zanimljiv besplatan alat, jednostavan za upotrebu ali traži koncentraciju ako želimo dobro organiziran sadržaj jer nije moguće kasnije pomicati bilješke po zidu. 

Poveznica na zid s porukama o tijeku aktivnosti svakoga dana: https://flinga.fi/s/FHJSZBU





Koraci u izradi lekcije u obrnutoj učionici

  Rad u obrnutoj učionici traži pažljivo planiranje i povezivanje ishoda, vrednovanja, aktivnosti za rad kod kuće i aktivnosti za rad u razr...