Obrnuta učionica u Dublinu

 Od 14. do 19. veljače 2022. organiziran je tečaj stručnog usavršavanja za učitelje "Flipped Classroom" u organizaciji Europass Teacher Academy Ireland, s voditeljem Michaelom Farrellom. 

Tečaj se održava u prostoru škole St Mary's Boys National School u ulici Haddington Road u glavnom gradu Irske, Dublinu. Škola je lijepa građevina koja se nalazi u lijepo uređenom i tihom dvorištu crkve St Mary's Church, te pored osnovne škole za dječake i djevojčice na čijem su ulazu posteri koji pozivaju na upis u školu. 

Pohađanje ovoga tečaja u Dublinu je zadnja od pet mobilnosti učitelja Osnovne škole Nikole Hribara u sklopu dvogodišnjeg Erasmus projekta "Teaching for the Future". Jedina sam učiteljica iz Hrvatske u grupi od deset učitelja iz Njemačke, Poljske, Španjolske, Cipra i Hrvatske. 

Datum početka mobilnost je odgađan tri puta zbog kovida i bolesti učitelja. Prvi dan aktivnosti pokazuje da se radi o aktivnosti vrijednoj čekanja. 


Slika 1: Ulaz u školu


Slika 2: Škola na karti grada


Slika 3: Crkva u istom dvorištu



Slika 4: Raspored za sudionike 


Koraci u izradi lekcije u obrnutoj učionici

  Rad u obrnutoj učionici traži pažljivo planiranje i povezivanje ishoda, vrednovanja, aktivnosti za rad kod kuće i aktivnosti za rad u razr...