Na kraju tečaja u Dublinu

  



Na kraju tečaja u Dublinu ponosno sam primila svoju potvrdu o uspješno završenom jednotjednom tečaju. 
Tečaj je bio odlična prilika još jednom promisliti i raspraviti dosadašnja znanja i vještine potrebne za implementaciju obrnute učionice. Bilo je i puno novih informacija i vještina koje su se lijepo uklopile u dosadašnja znanja. 
Tečaj "Flipped Classroom" organizatora Europass Teacher Academy prikladan je za učitelje koji već imaju neka znanja i iskustvo u radu u obrnutoj učionici, kao i za one koji je ideja potpuno nova. 

Od ogromne je vrijednosti rad u skupini učitelja iz raznih europskih zemalja jer se razmjenom ideja, iskustava i konketnih primjera može postići veliki napredak. Također, kolege iz drugih zemalja su i osobe s kojima možemo dogovoriti i buduće suradnje. Već se naziru razni novi projekti koji čekaju da se vratimo u svoje sredine pa nastavimo suradnju uz pomoć tehnologije. 

Osim samoga tečaja za mene kao učitelja koji predaje engleski jezik boravak u zemlji u kojoj se govori engleski jezik je prilika za prikupljanje novih jezičnih materijala - slikovnih, tekstualnih i novih informacija o finim detaljima svakodnevnog života kroz koje učenici u drugoj zemlji mogu učiti o različitostima i toleranciji. Po povratku u školu iskoristit ću mnoge slike svakodnevnih situacija, spomenika, oznaka i natpisa po gradu, tradicionalne hrane, vremenskih prilika i drugoga - za izradu nastavnih materijala. 

Ovo je moja prva Erasmus+ mobilnost. Mobilnost je dio projekta "Teaching for the Future". Rad na projektu se nastavlja kroz diseminaciju naučenoga tijekom mobilnosti i radu na ostvarivanju ostalih ciljeva i ishoda koje smo planirali. 

Koraci u izradi lekcije u obrnutoj učionici

  Rad u obrnutoj učionici traži pažljivo planiranje i povezivanje ishoda, vrednovanja, aktivnosti za rad kod kuće i aktivnosti za rad u razr...